Xenobiológia
   
Faj: homo sapiens
Típus: emlős
Szaporodás: szexuális úton
Ivarérettség elérése: 13-14 évesen
Terhesség időtartama: 9 hónap
Utód: általában 1
Átlagos magasság: Férfi: 190 cm
Nő: 175 cm
Átlagos súly: Férfi: 85 kg
Nő: 55 kg
Telepatikus tulajdonság: van, átlagos szint: P4
Intelligencia: 5-ös szint (IQ: 130-160)
Erő: 4-es szint
Férfi: 80 kg
Nő: 50 kg

Az emberi lények kétlábú emlősök, két nemre oszlanak (férfi és nő), és hat különböző fajtába sorolhatók. Az egyes fajtákat a bőrszín és az arcvonások különbségei azonosítják. A klónozás és a géntechnológia alkalmazása nélkül mindkét fél - férfi és nő - részvétele szükséges a szaporodáshoz. A legtöbb ember legfeljebb hét éves időszakokra választ párt magának, de akadnak, akik életre szóló kapcsolatot kötnek. Az emberek szociális lények, általában nagyobb csoportokba tömörülnek, és nehezen viselik a magányos létet.

Az emberi nők havonta egyszer termékenyek, de az emberek gyakran párosodnak, akkor is, amikor a nők épp nincsenek termékeny időszakban. A nők általában egy utódot szülnek, akinek a felnevelését a férfi is segíti. A férfiak általában elég ideig együtt maradnak a nővel ahhoz, hogy legalább egy életképes utódot létrehozzanak, mielőtt új párt keresnek maguknak. A nő mellett állnak, hogy óvják őt és az utódot, és a családdal maradnak négy-hét évig. Ha a férfi tizenöt évnél hosszabb ideig marad a családban, kicsi az esélye, hogy később távozik, valószínűbb, hogy választott párjával marad hátralévő életében. Jellemzően az emberi férfiak és nők 62%-a választ életre szóló partnert.

Bár ez a mai napig vita tárgya, de az általános álláspont az, hogy az ember anyabolygójának Észak-Afrikai kontinenséről származik. Őserdőkben, fákon élő majmok leszármazottja. Más majmokkal ellentétben az emberek valamilyen oknál fogva Afrika délebbi vizeihez vándoroltak: valószínűleg jégkorszak kényszeríttette erre őket. A jégkorszak végeztével visszavándoroltak északra, és körülbelül 10-50.000 év leforgása alatt uralkodó fajjá váltak a bolygón.

Az ember mindenevő, és sokféle állat húsával táplálkozik. Kedveli az olyan nagy növényevők húsát, mint a marha (ld. Állatfajok - Föld), éppúgy, mint néhány kisebb állatét, pl. sertés, birka, nyúl és kisebb macskafajták. Eszik ezen kívül halakat, madarakat, valamint gyümölcsöket és zöldségeket, maradványaként a génjeiben őrzött múltnak, amikor a dzsungel volt az otthona.

Bár nem a legerősebb faj, mégis sokkal szívósabb, mint amilyennek általában tartják. Az emberek napokat kibírnak víz nélkül, és heteket étlen. Sokkal jobban tűrik a hideget, mint más fajok, például a Drazi, de olyan forró környezetben is megmaradnak, amely egy minbarit egyetlen nap leforgása alatt megölne. Az alkalmazkodás képessége valószínűleg az emberi faj legerőteljesebb genetikai jellemzője.

Motyó