Gaim Intelligencia

Faj: Gaim
Anyabolygó: N'chak'fah
Ismert kolóniák: nincs
Államforma: monarchia
Haderő: Ismeretlen
valószínűleg legalább ezer hajó
Technológia: csillagos

A gaimok a N'chak'fah bolygóról származnak, amelynek sűrű atmoszférája teljesen lehetetlenné tette a rovarszerű faj számára, hogy lássák a csillagokat. Mivel semmit nem tudtak arról, mi van az égen túl, a gaimek nem álmodoztak űrutazásról, vagy arról, hogy mi lehet a világukon kívül.

Megelégedve saját életükkel és ügyeikkel, a N'chak'fah hat uralkodóháza egymás között versengett. A szigorú monarchián alapuló kormányzás alatt - ahol a Királynők abszolút hatalommal rendelkeztek alattvalóik felett - az uralkodóházak ádáz versenyt folytattak, hogy megszerezzék az irányítást világuk felett. Területi konfliktusaik a legkegyetlenebbek voltak a Liga világai közt: soha véget nem érő, a hidegháborúhoz hasonló küzdelmek. A Gaim széthasadt világ volt, az egyesülés legkisebb reménye nélkül.

Mindez megváltozott körülbelül 50 földi évvel ezelőtt, amikor a Narn Rezsim megkísérelte a gaim anyabolygó invázióját. A narnok - akik olyan technikailag fejletlenebb világ után kutattak, amelyet leigázhatnak és felhasználhatnak bosszúhadjáratukban a Kentauri Köztársaság ellen - úgy gondolták, a N'chak'fah könnyű célpont lesz. Nagyon-nagyon súlyosan tévedtek.

Ahányszor nyílt csatában szembesültek a gaimekkel, erőikre a megtizedelés várt. A nagy hatótávolságú plazmafegyvereket - amelyek a narnok elsődleges űrfegyverei voltak azidőtájt - a sűrű atmoszféra teljesen használhatatlanná tette, így a narnok kénytelenek voltak a gaimek ellen a gaimek feltételei szerinti felszíni csatákban megküzdeni.

A gaim történelemben először a bolygó megosztott uralkodóházai egyesültek, hogy meggátolják a narn inváziót. Genetikailag tervezett harcos herék mészárolták le a narn osztagokat, és harcos repülő rovarok taszították tüzes halálba a narn vadászgépeket a hegyes-völgyes terep felett.

A narnok, látván, hogy a háború folytatása több problémával járna, mint amennyit megér, kivonták erőiket, hogy könnyebb célpont után nézzenek. Inváziós kísérletük azonban mély nyomot hagyott a gaim népen, akik már tudták, hogy fenyegetés éppúgy érkezhet a csillagokból, mint saját világuk ellenséges házaiból.

Szembesülve a külső erők inváziójának veszélyével a Királynők véget vetettek az évezredek óta tartó nyílt ellenségeskedésnek, és megpróbáltak minél több információt összegyűjteni a lehetséges külső fenyegetésekről. Ez végül oda vezetett, hogy szükségesnek látták felvenni a kapcsolatot más fajokkal világuk biztonsága és túlélése érdekében.

Hogy tárgyalhassanak az idegenekkel, a Királynők tudatosan manipulálták tojásaik genetikai anyagát, hogy új fajtát, egy nagykövet típusú herét hozzanak létre. Bolygójuk írott történelmében először a Királynők kombinálták génjeiket, és előállítottak egy olyan gaimet, amely képviselni tudta egész társadalmukat és a N'chak'fah összes uralkodóházát.

A gaim világon - akárcsak egy rovarkolóniában - az élet a Királynő szolgálata körül forog, aki naponta tízezerszámra rakja le tojásait, és képes genetikailag manipulálni azokat, hogy létrehozzon bármilyen szükséges típusú gaimet, legyen az dolgozó, harcos, vagy magas intelligenciájú tudós. A Királynő iránti engedelmesség abszolút érvényű, mélyen beleivódva minden gaim genetikai kódjába.

A gaim társadalom feladatorientált: minden egyes gaim meghatározott feladatkör ellátására születik. Amint új szerepkör válik szükségessé, új típusú here jön létre a feladatra, hogy fennmaradjon a raj biztonságos és teljes kohéziója. Ily módon a gaimek rendkívül gyorsan fejlődnek. A herék típusai a nagyon intelligenstől a felismerhető IQ nélküli biomechanikus dolgozókig terjednek a gaim társadalomban.

Mivel a gaimek egy viszonylag fiatal hatalom a kozmoszban csekély űrutazásra vonatkozó ismerettel, flottájuk zöme kiöregedett kentauri cirkálókból, guberált markab hajókból és régi brakiri teherhajókból áll. Ennek ellenére sebesen fejlődnek, bolygójuk erőforrásainak java részét magasan fejlett hadihajók, orbitális kikötők és fegyvertechnológia létrehozására fordítják.

A gaim felszíni harcos herék a legvadabb katonák az ismert Univerzumban. Genetikalag kifejezetten a katonai összecsapásokra vannak tervezve, így nem ajánlatos alulbecsülni őket, ahogy a narnok tették. Hogy segítsék az új technológiák megszerzését és kifejlesztését, a gaim uralkodóházak zsoldosként bérbe is adják harcosaikat.

Jelenleg exportjuk elsődlegesen biológiai anyagokból - azon belül biológiai komputerekből - fejlett gyógyszerekből és halálos biológia fegyverekből áll. A gaimok vitathatatlanul elsők a biológiai tudományban, és bár mechanikai- és űrtudományuk alatta marad sok fajénak, ez a szakadék gyorsan szűkül.

Motyó