Az Ingyo

Faj: Yolu
Anyabolygó: Pa'ri
Ismert kolóniák: Nemus, Kitab III
Szövetségesek: Hyach Vének Nagytanácsa
Abbai Matriarchátus
Drazi Birtok
Államforma: teokrácia
Státusz: nem túl befolyásos

A yoluk nem hisznek istenekben, de abban igen, hogy létezik egy spirituális energia, amely meghatározza minden lény sorsát az Univerzumban. Ezt úgy nevezik: Coo-tah. Államvezetésük ezen a hiten alapul. A fő kormányzótestület az Ingyo - a papok tanácsa, 15 férfi és nő, akik megvalósították a tökéletes harmóniát a Coo-tahhal. Tanácsbeli pozíciójuk egész életre szól, és amikor valamelyikük meghal, egy rituális kiválasztási szertartáson keresztül helyettesítik, amelyben az egész faj részt vesz. A tanács alatt egy sor specializált rend helyezkedik el: a harcos csoport, az akadémikus csoport, az üzleti csoport stb. Ezek segítik az Ingyot a saját területükön.

A yolu kormány igen érzékeny népének szükségleteire. Több mint 4000 éve áll stabilan.

Vallás: minden yolu hit osztja a Coo-tah koncepcióját, egymástól csak ennek az univerzális erőnek a kifejezésében térnek el. A legelterjedtebb hit a Coo-tah Zhay - Coo-tah örök - amely azt vallja, hogy a Coo-tah egy változatlan erő, amely nem szűkíthető. Más yolu hitek vitatkoznak ezzel a tétellel, de ez nem eredményez rivalizálást. A yoluk határozottan elfogadják minden vallás állandó vizsgálatának és megkérdőjelezésének szükségességét, és a vallási türelem mintapéldáját testesítik meg.

Társadalmi struktúra: a yolu civilizáció 5000 éve létezik. Kombinálja a csoportorientált struktúrát az egyéni fejlődéssel, hogy biztosítsa minden dolgok egyensúlyát.

A yolu társadalom fémjelzője a sokféleség. Kedvüket lelik különbözőségeikben, bizonyítékaként alapvető spirituális azonosságuknak. A férfiak és a nők egyenlőek, és nem létezik kulturális, szociális, gazdasági, vagy fizikai alapon történő diszkrimináció. A sokféleség ezen tiszteletben tartása más fajokra is kiterjed.

A yulok kis- és nagyvárosokban, és vidéki közösségekben élnek. Minden közösségnek van egy vezetője, általában a helyi uralkodó hit papja, vagy papnője, A yolu építészet impresszív és igen változatos.

A bűnözés és a szegénység gyakorlatilag eltűnt a társadalomból.

A yoluk értékelik a spirituális harmóniát, a hősiességet, a művészetet és az intellektuális teljesítményt. A Coo-tah eszméje mindenben jelen van, amit tesznek, és erősen hisznek az ómenekben. Kedvelik az ékszert, a férfiak és a nők egyaránt díszítik magukat vele.

A yoluk hozták létre a Mutait, egy véres sportot, amelynek célja az ellentétek lecsillapítása háború nélkül. Amikor kiléptek az űrbe, magukkal vitték a Mutait, amely a Liga- és egyéb világok kedvelt hagyományává vált. Sok yolu harcol ebben a sportban.

Technológia: a yoluk körülbelül 3000 éve ismerik a csillagközi repülést. Technológiájuk igen fejlett, szakértői a szállításnak, a kommunikációnak, a fegyvereknek, az orvostudománynak, a mezőgazdaságnak, a hipertérnek és a számítástechnikának.

Haderő: a yoluk tekintélyes flottával rendelkeznek, amely védi anyabolygójukat és kolóniáikat. Hajóik gyorsak, jól manőverezhetők, és kitűnően navigálnak a hipertérben. Fegyvereik erősek, védelmi eszközeik méginkább. Tüzéreiket a legjobbak közé számítják a galaxisban. Nem agresszív faj, és nem érdekli őket a hódítás.

Kolóniák: a yoluk egy bolygót kolonizáltak saját naprendszerükben, a Nemust, és egy másikat a szomszédos rendszerben, a Kitab III-at.

Motyó