Köszönet a tárhelyért:


 
: B5 Group Facebook : B5 News B5 Behind the Scenes Blog : JMS News :

B5 Animációs film (friss. 23.11.22.)  B5 Reboot (friss. 24.05.12.)  B5 Blu-ray 2023

: B5 DVD és Blu-ray magyar boltból (Import!)
B5 New Gifts & Merchandise
: B5 Scripts by JMS
: B5 New "Making of" Books & DVDs

: Sense8 (JMS új filmsorozata) leírásunk
: Jeremiah (JMS filmsorozata) leírásunk
:
Power kapitány (JMS filmsorozata) leírásunk

 

: Hírek, Érdekességek a Babylon 5-ről
: Mira Furlan (Delenn) elhunyt
: Stephen Furst (Vir) elhunyt
: Jerry Doyle (Garibaldi) elhunyt
: Michael O'Hare (Sinclair) elhunyt
: Jeff Conaway (Zack) elhunyt
: Andreas Katsulas (G'Kar) elhunyt
: Richard Biggs (Dr. Franklin) elhunyt

 
: : :

Hírek, Érdekességek a Babylon 5-ről


 • San Diego Comic Con 2015 - Babylon 5: Babble on with the Cast of Babylon 5 ( videók 1.-2.-3. rész )
  [ Patricia Tallman (Lyta) - műsorvezető; Jerry Doyle (Garibaldi); Bill Mumy (Lennier); Mira Furlan (Delenn);
  Bruce Boxleitner (Sheridan);  Robin Atkin Downes (Byron); Claudia Christian (Ivanova); Stephen Furst (Vir) ]
  Az elhangzottak feljegyzése - script

  1.:
  2.: 
  3.:

        
   

 • Lost Tales - Babylon 5 CGI modell 2007 - képek


   

 • Babylon 5 Music Videos & Trailers
   
  Babylon 5 Epic Battle Montage Music Video
  by RubberDuck3h

     Babylon 5 - The Phantom B5 Trailer

    


   

 • Official Babylon 5 Music Videos   

 • J. Michael Straczynski (jms) legutóbbi mozifilmes munkái:

  - Thor - 2011 ( társ-író, szerep: pickup sofőr );
  - Underworld: Az ébredés - 2012 ( társ-forgatókönyvíró );
  - Elcserélt életek - 2008 ( író );
  - Nindzsa gyilkos - 2009 ( társ-forgatókönyvíró );
  - Z világháború - 2013 ( társ-forgatókönyv-forrás )


    •  Babylon 5 20th Reunion  ( Babylon 5 20. évfordulós találkozó )
  -- Phoenix Comicon 2013  és  -- Space City Con 2014
  -- Bonus: DragonCon 2012 - Bruce Boxleitner & Mira Furlan
    • JMS új sci-fi sorozata ( Sense 8 ) magyarul is!
  A Sense8 című web sci-fi sorozat első évadát (12 epizód) 2015. június 5-én mutatták be a Netflixen, és két évadot ért meg, plusz egy két órás lezárófilmet, amely 2018-ban kerül bemutatásra.
  Alkotói (Executive Producer) J. Michael Straczynski (jms) (aki a történetek társ-írója is egyben), és a Matrix filmekről ismert Andy & Lana Wachowski (akik társ-írói, és a legtöbb epizód rendezői is egyben). A sorozat készítője többek között a jms alapította Studio JMS (logója a stáblista után látható is).
  Magyar felirattal megtekinthető itt.

  Történet:
  Egy tragikus halálesetet követően 8 ember szerte a világban mentális és érzelmi kapcsolatba kerül egymással. Nem csak látják egymást, nem csak beszélni tudnak egymással, de társaik legmélyebb titkairól is tudnak. Feladatuk, hogy kiderítsék, miért történt mindez, s hogy mit jelent az emberiség jövőjére nézve, miközben egy szervezet vadászik rájuk.

  Sense8 Wikipedia | Sense8 Twitter | Megtekintés magyar felirattal | Eredeti, angol online

  Trailer magyar felirattal:   

 • Babylon 5 regények listái ( Könyvismertetőink Cikkek oldalainkon olvashatóak itt )

  JMS által elfogadott (canon) B5 regények listája:

  - Centauri Trilógia ( The Legions of Fire Trilogy by Peter David )
  - Psi Corps Trilógia ( The Psi Corps Trilogy by J. Gregory Keyes )
  - Technomages Trilógia ( The Passing of the Techno-mages Trilogy by Jeanne Cavelos )
  - The Shadow Within by Jeanne Cavelos
  - To Dream in the City of Sorrows by Kathryn M. Drennan
  - DC 01-11 Comic Books
  - In Valen's Name 01-03 Comic Books
    JMS által nem elfogadott (non-canon) B5 regények listája:

  - John Vornholt: Voices
  - Lois Tilton: Accusations
  - John Vornholt: Blood Oath
  - Jim Mortimore: Clark's Law
  - Neil Barrett, Jr.: The Touch of Your Shadow, the Whisper of Your Name
  - S. M. Stirling: Betrayals
  - Al Sarrantonio: Personal Agendas
  - RPG & Table Top Games - story books

  "The first Dell books were not what they should have been because they tended to operate outside canon; so steps were taken to bring the Del Rey books into canon, working closely with the publisher, and the fans across the board agree that those novels were better than those which preceded them." - JMS (2006)
  "There are going to have to be some revisions in the game books to bring them into line with the overall story, and other licensees."
  - JMS (1998)
  "I have, subsequently, washed my hands of the Mongoose books. I haven't seen anything, don't know what they're doing, so sure as hell it ain't canonical." - JMS (2005) • Babylon 5 színészek a Star Trek sorozatokban 1. - 2.

  #1
   

  #2
 • 2008-ban JMS úgy döntött, nem készít több kis-költségvetésű Babylon 5 filmet (Lásd: The Lost Tales). • Miután a rajongók tudomására jutottak félrevezető pletykák Joe Michael Straczynski (jms) és az Enterprise kapcsolatáról, az író úgy érezte, ideje tisztázni a helyzetet. A következő történt jms elmondása szerint: A Paramount felhívta tavaly, és felkérte, hogy dolgozzon a Star Trek sorozatok legutóbbi, Enterprise nevet viselő műsorának. A félreértések elkerülése végett nyomatékosította, hogy Executive Producernek kérték fel, nem pedig Braga helyére, és nem is a sorozat átvételére. JMS azért utasította vissza a felkérést, mert úgy érezte, ebben a formában nem tudott volna mit kezdeni a sorozattal. Megemlítette, hogy Bryce Zabel (A Dark Skies sorozat alkotója) és ő kidolgoztak egy új sorozat tervet még a 2004-es év elején, amely – saját bevallása szerint – helyreállítaná a Star Trek régi fényét. Ez a terv azonban nem a Paramount megbízásából készült, csupán elgondolkodtak négyszemközt arról, mi lenne, ha ők készítenének egy Star Trek sorozatot. A tervről részletesen, ill. magát a tervet itt olvashatjátok. jms anno írt egy Star Trek képregényt is.

   

 • A Babylon 5 még magasan szárnyal
  Írta: Martin Stief   UPI (United Press International) fő hírelemző   http://www.upi.com  
  [A UPI az egyik vezető ügynökség a világhírek terén. Több hírszervezet, újság, kábelcsatorna (Fox, CNN stb.) mind UPI hírforrásokat használ.]
  WASHINGTON, 2003. április 30. (UPI) -- A "Babylon 5" minden idők legnagyszerűbb televíziós sci-fi sorozata? Nyilván nem egészen, az 1960-as évekbeli, "klasszikus Star Trek" és Rod Serling csodálatos, varázsos "Twilight Zone"-ja mellett. Talán az elmúlt 30 év legjobb sci-fi tv-sorozata? Ezen már érdemes komolyan elgondolkodni.
  A sorozatnak sosem voltak olyan nagy napjai, mint a "Xena"-nak vagy a "Buffy"-nak, nem is beszélve a "Star Trek: The Next Generation"-ról és véget nem érő folytatásairól az elmúlt két évtizedben.  Ámde sikerült befejeznie az eltervezett öt évadot és egészségesebb utóéletet él a kábelhálózatokon, mint valaha. Most is - ha reggel beidőzíted a videódat munkába menet előtt - a Sci-Fi Channel serényen ismételgeti sorban mind az öt évadot, Keleti Idő szerint 9 órakor. Mikor este hazaérsz, pont ez a megfelelő kikapcsolódás.
  Teológiai hasonlattal élve, ahogy a "Star Trek" és folytatásai voltak a tudományos-fantasztikum mérvadói/fémjelzői, úgy volt a "Babylon 5" a műfaj Dietrich Bonhoeffere. [náci-ellenes német teológus 1906-1945 - a ford.] Akárcsak Bonhoeffer, a sorozat elfogadta a lehetőségét - valójában a szükségességét - az üdvözülésnek és bűnbocsánatnak, de nem értékelte le e fogalmakat azzal, hogy túl könnyen elérhetővé tette őket. A jó fiúk - és lányok - nyerhetnek a "Babylon 5"-ben, de gyakran - túl gyakran - veszítenek. S mikor nyernek is, azért ijesztő árat kell fizetniük.
  A címadó "Babylon 5" - 250 évvel előttünk a jövőben - "az utolsó Babylon állomás... kétmillió-ötszázezer tonnás fémszerkezet... egyedül az éjszakában." Negyedmillió embernek és idegennek ad otthont, és "az egyetlen esélyünk a békére." Lakói maguk mögött hagyják a feltehetően "kemény" és "realisztikus", "Star Trek: Deep Space Nine"-beli karaktereket, akik úgy festenek, mint a "Clifford the Big Red Dog" mellékszereplői gárdája.
  Michael Garibaldinak, a biztonsági főnöknek súlyos alkoholproblémája volt, de maradt neki sok másik. Az állomás hősies orvosa élénkítőszer-függővé válik. Hősies szereplők őrülnek, halnak meg, gyilkolják le egymást. Durvább ez, mint a Vészhelyzet. De adva van egy gazdag, bámulatosan komplex és ellenállhatatlan cselekmény is, melynek kiötlője a show szülőatyja és vezető géniusza, J. Michael Straczynski , aki a legtöbb epizódot írta.
  Straczynski New Jersey-ből származik, és ez látszik. A "Babylon 5" nem más, mint "New Jersey az Űrben" - és nem is a Garden State rész. [New Jersey előkelő, partmenti része - a ford.] Piszkos, nehéziparosodott és kőkemény. Olyan Olvasztótégely, amelyik határozottan nem olvasztja meg a szíveket.
  A sorozat elveti "A Cosby Show" és az azt követő két évtized tömegtermelt tv-sorozatainak, drámáinak könnyű, könnyelmű szentimentalizmusát. Néha a szereplők Megtanulják A Leckét az órás epizód végére. Jóval gyakrabban nem tanulják meg.
  Az egyik epizódban a narnok és a centaurik - két űrutazó nép, akik fajgyűlölettel viseltetnek egymás iránt - nagykövete bentreked valahol, miután egy terrorista bomba felrobban. A levegőjük fogytán és meg kell tanulniuk együttműködni, együttdolgozni a túlélés érdekében. Bármely "Star Trek" epizódban, a történet íve előre meghatározott. Természetesen együtt fognak működni, némi meghitt vagy enyhébben drámai, de biztonságosan tompított élű szópárbajt követően.
  De nem a "Babylon 5"-ben. G'Kar narn nagykövet olymértékben gyűlöli a centauri Londo Mollari nagykövetet, mint népe újra-leigázásának kitervelőjét, hogy legnagyobb örömét leli abban, hogy Londot maga előtt fulladozni látja - még ha eközben ő maga is életét veszti. Legalább boldogan hal meg.
  Az epizód végén mindkettőjüket külső segítők mentik meg. Semmiféle kibékülés nem történt. Semmiféle leckét nem tanultak meg. Londo azt morogja, odaadná az életét, csak végre elmehessen a "Babylon 5"-ről. G'Kar rögtön odaveti: "Én meg elvenném." A fáradt Londoé az utolsó szó: "Óh, pofa be!" Azzal elsötétül a kép. [A szinkronban ezt így hallhattuk: "Utálom az életemet. - Én is. - POFA BE!!!" - a ford.]
  Pár évvel ezelőtt, mikor az ASEAN, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége évi rendes találkozójáról tudósítottam, az a furcsa érzésem támadt, hogy - amerikai szemszögből nézve - a Babylon 5 űrállomáson egymással kapcsolatba kerülő, rivális, ellenségeskedő népek tökéletes iskolapéldái vagy metaforái voltak az ott folyó, szokásos diplomáciai huzavonáknak.
  A Babylon 5 minden idegen népét beárnyékolja a vorlonok, egy rejtélyes és titokzatoskodó ősi faj, nyomasztó ereje, akik a diplomáciai kapcsolataikat a minimálisra szorítják a Földdel. Valahányszor egy emberi űrhajó a vorlon térségbe merészkedik, eltűnik, majd a vorlonok udvariasan közlik, hogy "balesetet" szenvedett. Ismerős...?
  Japán viszonya a hét ASEAN-nemzethez, különösen a Fülöp-szigetekhez és Dél-Koreához, emlékeztet az Alpha Centauri népének, a Babylon 5 előrehaladott, technikailag fejlett kereskedő és gyarmatosító nemzetének a narnokhoz való viszonyára, akiket egykor brutálisan leigáztak. Talán a leghátborzongatóbb gondolat, amit a modern populáris kultúrában valaha is megfogalmaztak az az, amit Straczynski jóvoltából G'Kar nagykövet öntött szavakba; mikor megkérdezik, hogy egy ilyen kulturált, kifinomult nép, mint a centauri miért taszította volna rabságba a bolygóját és okozott volna lakóinak oly szörnyű szenvedést, G'Kar egyszerűen azt válaszolja: "Mert megtehetik." Adj az embereknek elég hatalmat, és képesek lesznek bármire.
  Az állomáson lévő másik lenyűgöző, ősi faj a minbari, Amerika vietnámi tapasztalataira emlékeztet az utóbbi 40 évből. Tíz évvel a sorozat kezdete előtt a Föld, történelmének legborzasztóbb háborúját vívta a minbarik ellen, negyedmilliárdos emberveszteséggel. A minbarik békeszerető, tudományosan és kulturálisan fejlett és általában véve nagyszerű lények. De abszolút mértékben kiengesztelhetetlenek és könyörtelenek is, ha rossz módon keresztezed az útjukat. Eme szörnyű konfliktus sebhelyei még nem gyógyultak be sem a Földön, sem a Minbaron, de e két világ népének most meg kell tanulnia bízni a másikban és együttműködni, mert egy rettenetes új ellenfél, a felfoghatatlanul ördögi árnyak, mindkettőjüket fenyegetik.
  Az élet a Babylon 5-ön gyakran erőszakos és mindig mocskos. Általában nem egy szívderítő látvány. De a sorozat mondandója mindig az, hogy a fajok közti kétirányú kommunikáció és kooperáció még mindig sokkal jobb, mint összeereszteni őket egy gyilkos háborúban. Ez egy másik nyilvánvaló hasonlat az ASEAN illetve hasonló globális és regionális fórumok számára.
  Mindezek felett, a "Babylon 5" befejezi a művet, melyet Galileo kezdett, megcáfolva Arisztotelész azon állítását, hogy az égbolt tökéletes; mert mikor az ég felé fordította a teleszkópját, foltokat látott a Holdon. Az űrbe való kilépés nem törölte el az emberiség hibáit és a csillagközi fajok, melyeket felfedez, szintúgy nem tökéletesek. A tökéletességet nem érte el senki, ám a fejlődés - és a remény - valószínűleg garantált, feltéve hogy reálisan közelítjük meg és nem akarunk túl sokat egyszerre. A műsor létfilozófiája képezi a szükséges ellenszert a tökéletes boldogság csodás képletének mániákus keresése ellen, amit Lev Tolsztoj gróf  "A zöld pálcá"-nak nevezett. [1835-ben Tolsztoj legidősebb bátyja elmeséli az ámulatba ejtett fiúnak, hogy egy zöld pálcára - melyet az erdő szélén elásott - felírta a tökéletes boldogság titkát, melyet majd egyszer megoszt vele.  Az orosz író és fivérei meghatározó gyermekkori élménye volt ennek keresése - a ford.]
  Mindeközben csodálatos sci-fi és mitológiai elemekkel találkozunk, melyeket üdébben kezelnek, mint bárki azóta, hogy Rod Serling megcsinálta a "Twilight Zone"-t valamint Gene Roddenberry és nagy társa, Gene L. Coon a "Star Trek" első két epikus sorozatát. A speciális effektusok és űrcsaták lélegzetelállítóak. Ennél jobbat még nem csináltak tévéhálózatra vagy kábeltelevízióra.
  Az elektronikus univerzum végtelenségig ismételt szemetei közben, állítsátok be a videót és nézzetek meg egy epizódot. A legtöbben nem fogtok csalódni.
  fordította: Bató Péter
   

   

 • 2001. június 23-án Caludia Christian volt az 53. Los Angeles-i Emmy Díjkiosztó Ünnepség műsorvezetője.

   

 • Egy érdekesség a Bolygó neve: Föld (Earth: Final Conflict) c. sorozattal kapcsolatban: Majel Barrett Roddenberry először a B5 producereit (JMS, Douglas Netter, John Copeland) kereste fel annak reményében, hogy együtt dolgozhatnak a sorozaton. Mivel őket teljesen lekötötte a saját sorozatuk, nem lett volna idejük egyforma intenzitással foglalkozni mindkét sorozattal. Ez után lett David Kirschner az EFC producere. Ezt maga Majel Barrett Roddenberry mesélte el egy 1997-es interjúban ''TV Zone'' c. magazin 96. szám.


 • 1999. augusztusában hivatalosan feloszlott az amerikai Hivatalos Babylon 5 Rajongói Klub. Az ok: a rajongói tevékenységek megszűnni látszanak, a honlapjukat már egyre kevesebben látogatták, a klubújságjuk már csak kevés új hírrel tudott szolgálni, és úgy tűnik, hogy a Crusade című sorozat is befejezetlen marad.
  Miután a Netter Digital Entertainment Inc. (a B5 speciális effektusait is ők készítették) csődbe ment, a szerverükön található www.thestation.com honlap (a néhai hivatalos klub oldala) is megszűnt.

   

 • A Titan Magazines kiadásában megjelenő hivatalos B5 magazint is beszüntették. Az utolsó kiadás 2000. májusában jelent meg. 

   

 • A B5 sorozat színészei által létrehozott együttes, akik magukat a The Be Five-nak nevezik, 1999. júliusában kiadta lemezét Trying To Forget címmel. Az együttes tagjai: frontember: Bill Mumy (Lennier), Claudia Christian (Ivanova), Mira Furlan (Delenn), Peter Jurasik (Londo), és Andreas Katsulas (G'Kar), háttérénekes: Patricia Tallman (Lyta). Az albumot az Independent Label (Renaissance Records) adta ki. 2013-tól új kiadásban volt rendelhető plusz két dallal az elhunyt kollégák emlékére.   

 • A Sierra, a Babylon 5 - Into The Fire nevű B5 PC játékot 1999. szeptemberében törölte programjából. Csak néhány demo készült belőle. Egy közülük letölthető a Játékok oldalunkról a színészekkel készült néhány mini videóval együtt, és meghallgathatóak a zenei anyagai is.
  Ahogyan egy sajtótájékoztatón közölték: azokat a projekteket, amelyek nem vezetnek sikerre, beszüntetik. A határidő hosszabbítások és a növekvő kiadások ellenére sem volt várható, hogy a játék elkészül 1999 decemberéig.  1999 szeptembere óta több érdeklődő is volt a játék iránt, de eddig egyik sem vállalta a játék befejezését. Eredetileg interaktív játéknak tervezték, amelyben a színészekkel készült filmet, illetve történetet a játékos irányíthatta volna döntéseivel.


   

 • Forrás: Index.hu
  A Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU, International Astronomical Union) 2000. augusztus 7-én, hétfőn jelentette be, hogy a
  Földtől 10,5 fényévnyi távolságra egy Jupiter-méretű bolygót fedeztek fel, amely az Epsilon Eridani csillag körül kering.
  Az Epsilon Eridani egy napszerű csillag az Eridanus csillagképben, 10,5 fényévnyi távolságban. A mi napunknál sokkal fiatalabb, mintegy egy milliárd éves lehet; a tömege 79 százalékát teszi ki a Napénak, és feleakkora a fényessége. Az újonnan felfedezett bolygó elliptikus és kissé excentrikus pályán, a becslések szerint átlagosan alig 480 millió kilométerre kering a központi égitest körül. Ez a távolság körülbelül megfelel annak, amilyen messze a Naptól a mi bolygórendszerünk aszteroida-övezete húzódik. A felfedezést a texasi egyetem McDonald obszervatóriumának csillagászai tették, más kutatókkal együttműködve szerte a világban. A kimagasló eredményt egy korábbi felfedezés alapozta meg: 1998 júliusában a California Egyetem csillagászati központjában az Epsilon Eridani körül egy szürke por-övet fedeztek fel, amely a keringési távolságból ítélve üstökösök raja is lehetett. Az akkor készült képek tartalmaztak egy környezetéből kitűnő világos foltot, ami egy nagybolygó letétére utalhatott. Az IAU a hírre augusztus 7.-ig embargót mondott ki, de a SpaceRef csillagászati oldal független forrásból meg tudta erősíttetni a felfedezés tényét.

  Miért választotta JMS a csillagok közül pont az Epsilon Eridanit?
  A csillagászok régóta próbáltak lehetséges bolygókat találni, a csillagok mozgásának kis hibáit vizsgálva, melyet okozhat valamilyen láthatatlan kísérő, például egy kisebb/sötétebb nap - vagy akár egy bolygó. A hatvanas évek elején sok csillagon végeztek el hasonló vizsgálatot, és többnél is találtak bolygókra utaló jeleket. Sok pletyka terjedt el, hogy két feltételezett bolygó akár lakható is lehet, mivel a napjuk nagyon hasonlít a mi Napunkra. A két bolygó közül az egyik volt az Epsilon Eridani.
  Mit tudunk erről a csillagról?
  Az "Epsilon Eridani" név azt jelzi, hogy ez az ötödik legfényesebb csillaga az Eridánusznak (Eridanus). A mi Napunkkal összehasonlítva, a fényereje hasonló, csak kicsit "hidegebb", ezért a színe narancssárgább. Távolsága a Földtől 10,8 fényév (eltérően a B5-FAQ-okban [FAQ = gyakran ismétlődő kérdések] megadottól) A hatvanas években egy-két földi fickó nagyon szeretett volna rádió jeleket fogni az Epsilon feltételezett bolygójáról, így bizonyítván be, hogy a bolygó lakott, de Draal elődje sajnos nem fizette ki a telefonszámlát azokban a napokban, és sajnos nem tudott válaszolni :-(
  A B5 elvonási tünetek csillapítására, próbáld meg megtalálni az Epsilon Eridanit az égbolton. Az Eridanus déli csillagkép, közvetlenül az Orion mellett található. Az Orion eléggé ismert, mivel fényes csillagai jól láthatóak és könnyen felismerhetőek, ellenben a Eridanust nem könnyű megtalálni, mivel főleg sok, szétszórtan elhelyezkedő, homályos csillagból áll, melyek közel vannak a horizonthoz, és nem láthatóak teljesen az északi félgömbről. A csillagkép legjobban ősszel és a télen figyelhető meg.
  A Star Trek szerint az Epsilon Eridani naprendszerből származnak a vulkániak, a hegyes fülű lények, az első földönkívüliek, akikkel kapcsolatba lépett az emberiség. A Trek ugyan a 23-24. században játszódik, de azért kidolgozták a háttértörténetét is.

 

Jeremiah oldal tetejére

J. Michael Straczynski ( jms ) írta az epizódok szinte mindegyikét, és ő a sorozatvezető és az executive producer Sam Egan (Végtelen határok) társaságában. A Jeremiah a Platinum Studios díjnyertes képregény sorozatán alapszik, melyet Hermann Huppen, belga író írt. A sorozat főszereplője Luke Perry (Beverly Hills 90210) és Malcolm-Jamal Warner (Malcolm & Eddie). Russel Mulcahy (Hegylakó) rendezte a két órás bevezetőfilmet. A sorozat 2002 elején debütált.
A 2. évad végén jms elhagyta a sorozatot, hasonló okokból, mint a Crusade esetében, de a 2. évadban nagyrészt elvarrta a történetszálakat, nem is készült több évad.

A Jeremiah filmsorozat egy posztapokaliptikus jövőben játszódik, kb. 15 évvel azután, hogy egy halálos vírus elpusztította a világ felnőtt lakosságát, csak azokat meghagyva, akik még nem érték el a pubertás kort. Jeremiah személyes küldetésen van, hogy megkeressen egy helyet, a Valhallát ahol, úgy tudja, új remény várhat a túlélőkre. Társával, Krudy-val, új területeket fedeznek fel, és más fiatal, felnőtt csoportokat; kezükben a döntés, hogy hagyják veszni a régi világot, vagy megpróbálják újjáépíteni.

Kapcsolódó link: Wikipedia

Jeremiah - 1. szezon intro:

 oldal tetejére


oldal
[Dedicated to Sandra Bruckner]

"It's great.  Wish I could read Hungarian!"
Sandy


online- és hírszerkesztő: Barna Andrea (Delenn)
hír-fordítók: algi, Chris, Bató Péter,
Sheridan, Delenn
forrás:
The Galactic Gateway; Zocalo Today, Internet; ...

 

shopifyvisitor statistics