: B5 Klub Magazin : Interjúk : Cikkek : Könyvismertetők : Hivatalos novellák :

További cikkek a klubmagazinokban, és még több háttérinfó  "Így készült" oldalunkon!
 


Cikk - TMoS - egy meg nem valósult mozifilm


archív információk egy 2004-es tervezett Babylon 5 mozifilmről ( TMoS ),
amely végül sosem készült el

 


Cikk - Az első szezon érdekességei 

"Első alkalommal említik meg a Spoo-t (centauri étel), amely nem más, mint az oops (magyarul hoppá) visszafelé olvasva. A Földi Szövetség elnökének fotójára érdemes odafigyelni ebben a részben (ISN műsora). ..."


"A Babylon 5 kezdeteinek felvázolása és a bevezetőfilm, a Gyülekező készítése...."


Cikk - The Gathering Special Edition


"Mivel a TNT megvette a jogot arra, hogy újra vetítse a sorozatot, Straczynski úgy érezte, hogy át kell alakítania a bevezetőfilmet, hogy az elérje a sorozat színvonalát – kijavított néhány nagyobb hibát...."
 


Cikk - A Starfury-k fejlődése

"A Starfury Programot 2161-ben indították be, nem sokkal az ugrókapu-technológia megszerzése után. A Földi Szövetség sajtótájékoztatóin a "A legfejlettebb harcigép"-ként mutatták be, majd 2171-ben állították hadrendbe..."
 


Cikk - Az ellenség igazi arca

"Mi a közös ezekben az epizódokban? Emlékeztetnek minket arra, hogy az emberi faj hajlamos a kegyetlenségre, az erőszakra. Ha azt mondják nekünk, hogy cenzúrázzuk a sötét oldalunkat, hogy bújjunk el előle, akkor hogyan tanulhatnánk belőle? Az erőszak ilyen módon való tiltása lehetetlenné teszi az értelem kibontakozását, és a példák alapján való nevelést...."
 


Cikk - Christopher Franke

"Franke legsokatmondóbb zenéi alapvető fontosságúak voltak a B5 legjobb jelenetei hangnemének a kialakításában, kezdve a Vonal Csatájától egészen a végső, Föld elleni ütközetig. „A negyedik szezon vége felé elérkezünk egy olyan részhez, ahol Sheridan – aki pacifista – háborút kell, hogy viseljen a béke megteremtése érdekében."
 


Cikk -
A Crusade igaz története 

"A TNT leállította a gyártást, és új egyenruhákat és díszleteket akart a stábnak.
Egy internetes levél szerint Harlan Ellison, szerkesztő és B5-konzultáns úgy nyilatkozott, hogy a TNT megpróbálta a sorozatot egy űrbéli bordélyházzá alakítani.
..."
 


Cikk - Minden a vorlonokról 

"Kosh az ő neve, a „Naranek” pedig a címe, amely nagyjából „tanácsadóként” vagy „megfigyelőként” fordítható. Ulkesh rangjának a fordítása „katona” vagy „harcos”, holott J. Straczynski nem fordított arra időt, hogy ehhez megfelelő vorlon szót találjon ki. ..."
 

Cikk - Az utolsó nap forgatása 

"Nem túl meglepő módon ez egy nagyon megrendítő helyzet színészeknek és karaktereiknek egyaránt. A színészek egyenként megjelennek a díszletek között, hogy elpróbálják a jelenetet: ..."


Cikk - Egy nap a forgatáson 

"Az ebédlő felé, ami egy nagy sátor a parkolóban (már mondtam, nagy a csillogás-villogás), belefutok Jeffrey Willerth-be, ami felvidítja az egész napomat. Jeffrey játssza Kosh-t, így hát évek óta ismerjük egymást; és most ő John Copeland jobb keze. ..."
 


Cikk - In the Beginning paródia

"...Delenn: Azt mondják, az ember egy kezén minden ujjára jut egy Babylon állomás. És hogy egyiket sem volt értelme megépíteni, mert csak az ember férfiak macho versengéséről van szó....."