: B5 Klub Magazin : Interjúk : Cikkek : Könyvismertetők : Hivatalos novellák :

További interjúk a klubmagazinokban, és még több háttérinfó  "Így készült" oldalunkon!

Interjú - JMS válaszok archívuma - válogatás 4. rész

"...mivel egyetlen stúdió sem volt elég nagy a céljainkhoz (jelenleg 20 állandó díszletünk és 57 szétszedhető díszletünk van, némelyikük 36 méter széles, vagy még nagyobb, átvettünk egy ipari területet, ami durván akkora, mint Litvánia, és felépítettünk három hangszigetelt hangosszínpadot, jelmezosztályt, építési területet, szinkronstúdiót, kellékraktárakat, mindent......"

Interjú - JMS válaszok archívuma - válogatás 3. rész

"A kissrác bosszúsnak látszott, körbenézett, odasúgta Michaelnek, hogy hajoljon le, és elmagyarázta neki - nehogy később Michael kellemetlen helyzetbe kerüljön emiatt -, hogy a kommunikátor a *mellkasán* van.
A lelkemet odaadnám egy fényképért, ami akkor készülhetett volna Michael arcáról....."

Interjú - JMS válaszok archívuma - válogatás 2. rész

"Akiket esetleg érdekel, azoknak elmondom, hogy találtunk ki neveket a különböző harcos kasztba tartozó klánok számára. Az öt legfontosabb a Star Riders (Csillaglovasok, a legöregebb klán), a Moon Shields (Holdpajzsok), a Wind Swords (Szélkardok), a Night Walkers (Éjjárók) és a Fire Wings (Tűzszárnyak). ...."


Interjú - JMS válaszok archívuma - válogatás 1. rész

"A kert, a 250000 idegen és ember…úgyhogy az állomás teljes tömege sokkal nagyobb 2.5 megatonnánál. Ráadásul az állomás teste ki lett nyújtva a rakodótér körül, amely rész nem forog, és ezt is le kell számítani a tömegnél (ha a forgórészeknél nyúlna ki, akkor valószínűleg elszállna az állomástól 1g gyorsulással)...."
 

 

Interjú - JMS - részletes életrajzi interjú

"Ezen interjú keretén belül bepillantást nyerhetünk JMS életébe; elmeséli hogyan jutott idáig."

Interjú - Interjú Jeffrey Willerth-tel (Kosh)

"...Lehetőségem nyílt rá, hogy beszélgessek a sisak mögött vagy alatt levő emberrel. Jeffrey Willerth. Kipillant a Kosh-jelmez belsejéből és a Babylon 5 díszletei mögül...."


Interjú - A Pasadena incidens

"Ekkor Peter és Andreas beléptek a színpadra, és azt mondták: „Ez az egész csak egy poén volt, összebeszéltünk a közönséggel.” Ők ezt jópofa dolognak tartották (Andreas-ék – a ford.). A közönség engedélyt kapott Andreas-tól a tapshoz. Számomra késő volt. Izzadt voltam; a szívem még mindig kalapált. Kikészültem…és bosszút esküdtem!!"
 


Interjú - Bruce Boxleitner visszaemlékezése

"Nem meglepő, hogy egy leforgatott sorozat főszerepéről beszélgetni eléggé félelmetes perspektívákat jelent még a legmagabiztosabb színész számára is, és Boxleitner bizony jónéhány olyan pillanatra emlékszik azokból a korai napokból, amikor hatalmas teher nehezedett a vállaira. „Folyamatosan az volt az érzésem, hogy ’jól kell alakítanom, különben megbánják a döntésüket.’ ..."
 

Interjú - Interjú Peter Jurasikkel 2002

"Szóval emlékszem, ahogy végigmegyek a folyosón, és az emberek vihognak, ahogy elhaladok mellettük. Aztán bedugtam a fejem Joe irodájába, és azt mondtuk: „Feltettük, és valahogy tetszik így. Mit gondolsz, Joe?” Erre a nagyon elfoglalt Joe Straczynski megállt, és azt mondta: „Igen, ez remek – hagyjátok így.” És ez volt a vége a dolognak."


Interjú - Sinclair, Sheridan és a Hős 

"A NASA-nál voltam és beszélgettem ezekkel a sugárzó, jóreménységű emberekkel, ami nagyon ösztönző volt, azután azt mondtam: "Én csak egy jelentéktelen színész vagyok egy furnér űrállomáson." Megfélemlítve éreztem magam ezek között az elmék között, de ők azt mondták: "Nem, Ön nem fogja fel, mit csinál. Az hozza létre mindezt. A képzeletben működik, az ösztönzéssé alakul, és valaki ötletet kap tőle..."
 

Interjú - Hová tűnt Sinclair?  

"A megbeszélések eredményeképpen abban egyeztünk meg, hogy változást eszközölünk a parancsnok személyében. Hadd fejezzem ki magam teljesen egyértelműen, a félreértések elkerülése végett: ez egy közös megegyezésen alapuló, barátságos elválás. Ez nem egy Tasha Yar helyzet. ..."


Interjú - Hová tűnt Ivanova? 

"Claudia többször is mondta, hogy benne van az ötödik szezonban, de saját üzleti okokból nem akarta beadni a meghosszabbítást. Szaván fogtuk, és engedélyeztük, hogy ne adja be a meghosszabbítást. Ígéretet tett nekünk és a színésztársainak is. ..."
 

Interjú - Magyar szinkronszínészek 

"Vendégeink voltak azon színművészek, akik magyar hangjukat kölcsönözték kedvenceinknek, név szerint: Bácskai János, Haás Vander Péter, Papp Györgyi, Rosta Sándor, Orosz Helga és Csík Csaba Krisztián szinkronrendező. ..."


Interjú - Üdvözöljük az állomáson 

"Ezen interjúk a Babylon 5 c. sorozat 4. szezonjának forgatása idején készültek, a Space View (SV) német sci-fi magazin megbízásából, 1997-ben, JMS-szel, Bruce Boxleitnerrel, Claudia Christiannal, Jason Carterrel és Richard Biggs-szel. "