: B5 Klub Magazin : Interjúk : Cikkek : Könyvismertetők : Hivatalos novellák :


Könyvismertető - Technomágus trilógia II.-III.

"A történet egyik aspektusa amit különösen élveztem, Galen analízise a vorlon és árny filozófiákról amelyek a háborúk végtelen ciklusához vezettek a galaxisban...."
 


Könyvismertető - Technomágus trilógia I. 

"...Anna [az az árnyhajó, amelyben Anna Sheridan van - a szerk.] és hat testvérhajója kiképzési küldetésen vannak, egy mesterséges célpontot támadnak egy kopár holdon. Kosh a Soom bolygó közeléből fogja figyelni a meseírók gyülekezését...."
 


Könyvismertető - Psi trilógia III. 

"A Telepata Háborúnak vége, és a Pszi Hadtest megszűnt létezni. Alfred Bester még mindig szabadlábon van, de körözés alatt áll háborús bűnök, és több ezer földi ember és telepata halála miatt. Az őrá vadászók egyik vezetője Michael Garibaldi, a nagy marsi gyógyszeripari cég, az Edgars Industries vezetője, akit a bosszúvágy hajt..."
 

Könyvismertető - Psi trilógia II. 

"2195. Al Bester hat évesen elhatározza, hogy ő lesz a legjobb. Elviszik Kevin Vacithez, a Pszi-hadtest igazgatójához, ahol bevallja, hogy Pszi-zsaru akar lenni. Vacit a legjobbakat kívánja, majd figyelmezteti, hogy bár a Pszi-hadtest megváltozhat a közelgő visszavonulása után, még mindig fontos szerepe marad, és azt is említi, hogy óvakodjon az árnyaktól. ..."

Könyvismertető - Psi trilógia I. 

"A regény a 2115. és 2189. közötti éveket öleli át.
2115: A "Biokémiai érzékelés és közlés nyomában" c. értekezés megjelente az "Új Angol Orvosi Napló" c. folyóiratban jelzi, hogy a telepátia egy valós és megfogható emberi képesség. Gyűlölet és bizalmatlanság alakul ki a telepatákkal szemben. ..."


Könyvismertető - Centauri trilógia III. 

"A Minbarra vezető úton Franklin megpróbálja Davidet megszabadítani az őrzőtől, de csak egy megoldást lát. Meg kell ölniük az őrző tulajdonosát.
Nem sokkal később Vir és Senna visszatérnek Centauri Prime-ra David ajándékával, komplett minbari berendezési tárgyakkal Vir lakosztálya számára. ..."
 

Könyvismertető - Centauri trilógia II.  

"Újabb robbanások és halottak után egy ugrókapuhoz kerül a hiperűrben (ahogy ő látja az eseményeket), amely egy kissé furán néz ki. Amikor az beszippantaná őt, a technomágusok megmentik a hajójukkal, és együtt berepülnek az ugrókapuba. Közvetlenül egy drakh flotta mögött haladnak. ..."


Könyvismertető - Centauri trilógia I. 

"A prologus az A centaurik bukása (The Fall of Centauri Prime) c. epizódban látott jelenettel kezdődik, amelyben a drakh-őrző átveszi a hatalmat Londo felett.
Nem sokkal ezután Londo elindul "régi életének" utolsó sétájára a lerombolt fővárosban
. ..."
 


Könyvismertető - To Dream In... 

"Nem sokkal az után, hogy Catherine és Marcus őrszemmé való kiképzése befejeződött, egy veszélyes küldetésre indulnak Sinclairrel. A céljuk a Babylon 5 közelében található „időhasadék”, ahol egy évvel ezelőtt a Babylon 4 megjelent. Az új hajóikkal sikerül Sinclairéknek az árnyak szövetségeseit elpusztítani, de Catherine hajója is megsérül és átcsúszik az időhasadékon..."
 

További regények

97/03/14 - Jeanne Cavelos: The Shadow Within (Leírás - magyar)
In the Beginning (tévéfilm)
Thirdspace (tévéfilm)
A Call to Arms (tévéfilm)
DC 01-11 Comic Books
In Valen's Name 01-03 Comic Books
Lost Tales/SDCC Comic


Behind The Scenes (Így készült) - könyvek listája
 


Nem elfogadott (JMS által) regények (non-canon)
( canon checklist )

95/02/13 - John Vornholt: Voices
95/04/10 - Lois Tilton: Accusations
95/09/13 - John Vornholt: Blood Oath
96/01/10 - Jim Mortimore: Clark's Law
96/02/10 - Neil Barrett, Jr.: The Touch of Your Shadow, the Whisper of Your Name
96/05/10 - S. M. Stirling: Betrayals
97/04/14 - Al Sarrantonio: Personal Agendas

 

"The first Dell books were not what they should have been because they tended to operate outside canon; so steps were taken to bring the Del Rey books into canon, working closely with the publisher, and the fans across the board agree that those novels were better than those which preceded them."
- JMS (2006)

 

RPG & Table Top Games - story books

 

"There are going to have to be some revisions in the game books to bring them into line with the overall story, and other licensees." - JMS (1998)
"I have, subsequently, washed my hands of the Mongoose books. I haven't seen anything, don't know what they're doing, so sure as hell it ain't canonical." - JMS (2005)

 

Letöltés - Könyv gyűjtemény