KORAI B5 Keyhole logo TERVEK

 

Az ezen és a következő oldalon található képeket és emblémákat Peter Ledger tervezte, és a Babylon 5 eredeti promóciós röplevelén szerepeltek, melyeket '91-ben küldtek szét a TV állomásoknak. Egy készülőben lévő tévéfilmről van bennük szó, melyről ma már tudjuk, hogy "A gyülekező." Ekkor még csupán a Warner Bros. produkciójaként reklámozták, a PTEN-t sehol sem említik. Mivel nehéz elolvasni ezekről a képekről a szöveget (és ráadásul azokon angolul van), itt található az eredeti brosúra szövegének fordítása...

 

EGY KÉT ÓRÁS TELEVÍZIÓS PREMIER

I. Sz. 2257

A világűr legtávolabbi határait öt ellenséges föderáció uralja, köztük a Földi Szövetség. Intrika, csempészet, gyilkosság, kémkedés, bizalmatlanság, és különbékék jellemzik.

A törékeny békének és a háború fenyegetésének idején egyetlen terület létezik, ahol mind az öt föderáció hajói biztonságosan tartózkodhatnak. Ennek a területnek a közepén egy űrállomás van: egy semleges kikötő, egy űrbéli Casablanca tele hősökkel és tolvajokkal, csavargókkal és gyógyítókkal. A neve… BABYLON 5.

A Földi Szövetség tartja fenn és a Tanács Gyűlés kormányozza a Babylon 5-öt, mely az utolsó és legjobb reménye száz világnak. Míg bárki aki belép - legyen ember vagy idegen - udvariasan közeledik, a Babylon 5-ön sokan vannak, akik a saját személyes, gyakran alattomos céljaikat akarják elérni meglovagolva a csillagok törékeny egyensúlyát.

A minbari faj, mely nem régiben állt háborúban a Földi Szövetséggel egy érzelmes, lobbanékony nép. Nem régiben élték át a spirituális újjászületésüket, de még mindig gyötri őket a saját harci természetük átka.

A titokzatos vorlonokban sosem lehet megbízni. Hatalmi viaskodás folyik közel az uralmi szinthez, ahol az előrejutás kizárólag gyilkosság árán lehetséges. Mindegyiküknek célja, hogy elpusztítsa a Földi Szövetséget és hogy a Birodalom élére kerüljön.

A kentaurik egy egykor hatalmas, nemes nép tagjai voltak, akiknek csillaga leáldozóban van. Az ősrégi napok dicsőségében sütkérezve a most már lusta nép az érzéki örömöket hajhássza, míg a köztársaságuk az összeomlás vagy invázió szélén áll.

A Narn Rezsim a legfiatalabb a négy föderáció közül és a legfélelmetesebb. A szektoruk értékes forrásaival és rettenthetetlen lélekkel nekik származna a legtöbb előny egy háború kitöréséből. Éhes narn szemek figyelik az összeomló Kentauri Rezsimet a lehetőségre várva.

A Földi Szövetség az egyetlen kormánya az embereknek és ők őrzik az űrállomást. Az emberek egy fejlett szintre emelkedtek és ezért csodálják és gyűlölik őket.

A Babylon 5 egy különálló világ száz különböző kultúrával. Különös, egzotikus, veszélyes, tele reménnyel és ígérettel, nyílt menedék mindenkinek.

A KÖVETKEZŐ OLDAL:
Egy pillantás az eredeti karakterek életrajzába

JMS eredeti üzenetei a B5-ről '91-ből, köztük ennek a brosúrának a leírásával. A The Lurker's Guide to Babylon 5 archívuma a Genie-től származik, ahol elsőként került az információra B5-ről az internetre.

A Babylon 5 és minden ehhez kapcsolódó név és kép © Warner Bros./PTEN Consotrium

Eredeti verzió: John Hudgens
Fordította: Koszper Gábor Szabolcs