Osztály: O´Neil
Típus: Mélyűri állomás
Hossz: 9,3 kilométer
Tömeg: 6,1 millió tonna
Személyzet: 6200 fő
Fegyveresek: 25000 fő
Vadászok: 108 Starfury vadászgép
Energia: 12 fúziós reaktor
Élettartam: 5 év
Fegyverek: Részecske ikerágyúk
Részecskelézer-ágyúk
Impulzus-ágyúk
Fúziós ágyúk
Rakéta-indítóállások
Védelem: 8 - 15 méteres páncélburok
Mk. II védelmi háló

A Babylon 4 egy 9,3 km hosszú, 6,1 millió tonnás O'Neil osztályú űrállomás volt. A Szövetség történetében egyedülálló méretű komplexum az előző három - emberi mulasztások és szabotázsakciók következtében megsemmisült - állomás rendelkezésre álló maradványainak felhasználásával épült. A Babylon 4 mozgathatónak volt tervezve: elsődlegesen egy fontos főugrókapunál tartózkodik (az L-5 pontnál, amely terület jelenleg a Babylon 5-höz tartozik) és szükség esetén bárhova áthelyezhető.

Lévén a Babylon állomások legnagyobb és legerősebb képviselője, a Babylon 4 elegendő tűzerővel rendelkezett, hogy bármely faj támadásától megvédje magát, és olyan életfenntartó rendszerrel büszkélkedhetett, amely képes volt több mint egymillió fő - főleg tranzitutas - ellátására, a legkülönbözőbb fajokból, többféle gravitáción. Sajnálatos módon a Babylon 4 ismeretlen okból eltűnt - feltételezés szerint megsemmisült - 2254. július 14-én, kevesebb, mint 24 órával működésbe lépése után.

A Babylon 4 normál bolygógravitációt szimulált a belső és külső részek különböző irányú és sebességű forgatása által, biztosítva ezzel lakóinak azt az érzetet, mintha bolygókörnyezetben élnének és dolgoznának. A Babylon 4 volt a Földi Szövetség által épített első olyan állomás, amely sikerrel alkalmazta ezt az ellentétes forgáson alapuló rendszert. Eredetileg ugyenez a forgórendszer szerepelt volna a Babylon 5 konstrukciójában, de költségvetési megszorítások miatt végül kimaradt a tervből.

Az állomást magasszintű védelmi háló óvta, elegendő tűzerővel akár három csatahajó egyidejű legyűrésére. A hatalmas költségű fegyverzet felszerelésének indoka a szabotázs- és támadásveszély volt olyan idegen fajok részéről, akik nem szívesen látták volna az állomás békemisszójának sikerét. A fegyverzet ezen kívül kiegészítésre került volna 108 db SA-23E Starfury géppel.
Az állomás váratlan eltűnése miatt azonban a Földerőnek már nem volt lehetősége, hogy felszerelje a teljes kilenc vadászrajt.

Az In Valen's Name című, három részes képregénysorozat meséli tovább a sorozatból megismert történetét, mely a 4. szezon idején játszódik.

Motyó