Köszönet a tárhelyért:

 BABYLON 5 : LEGEND OF THE RANGERS ( rövidítés: TLotR )
"TO LIVE AND DIE IN STARLIGHT"
[
BABYLON 5 : Az ismeretlen faj ]

A film az őrszemekről szól.
Egy új Babylon 5 sorozat (spin-off) bevezetőfilmje, amelyből végül nem lett sorozat.
(A Babylon 5 sorozat szereplői közül csak G'Kar vendég-szerepel benne.)
Hogy miért nem lett belőle sorozat, arról alant olvashattok.


Eredeti képarány: Élőszereplős (16:9) ; CGI-kompozit (16:9)
Megjelenés: TV (16:9) ; DVD (16:9)

Forgatókönyv: J. Michael Straczynski   Rendezte: Mike Vejar
Zene: Christopher Franke   Bemutató: 2002. január 19. (USA)

CGI: Gajdecki Visual Effects

S z e r e p l ő k :
Dylan Neal
Alex Zahara
Myriam Sirois
Dean Marshall
Warren Takeuchi
Enid Raye Adams
David Storch
Jennie Rebecca Hogan
Gus Lynch
-
-
-
-
-
-
-
-
-
David Martel
Dulann
Sarah Cantrell
Malcolm Bridges
Kitaro Sasaki
Firell
Tefeek
Na'Feel
Tirk
  MacKenzie Gray
Andreas Katulas
Todd Sandomirsky
Andrew A. Kavadas
Simon Egan
Bernard Cuffling
Chris Robson
Rob Morton
Eric Schneider
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kafta miniszter
G'Kar
Tannier
Gregg kapitány
Minbari
Sindell
Őrszem
Drazi diplomata
Álcázott figura


Egy 2023-ban, jms-sel készített interjúból kiderül, miért nem lett sorozat:


Az elmúlt két évtized során számtalan pletyka kapott szárnyra a rajongók körében arról, hogy a Babylon 5: Az ismeretlen faj (Legend of the Rangers) végül miért is nem lett sorozat. Ahogyan Straczynski azt a SYFY WIRE számára is megerősítette, a Rangers jövőjét végeredményben két, egymástól független körülmény szerencsétlen egybeesése pecsételte meg.
"Szerettem volna folytatni," mondta Straczynski egy korábbi interjúban. "De megmondták, hogy ehhez meg kell ütnünk egy bizonyos nézettségi küszöböt. A Rangers premierjéhez egy minden szempontból tökéletes időpontot választottak ki. Utána viszont versenyhelyzetbe toltak velünk egy brutális, kolosszális, kb. minden idők legnagyobb nézettségével rendelkező futballeseményt - ami kiütéssel győzött, így aztán a sorozat soha nem készülhetett el. Jó színészeink voltak. A látványvilág is jó volt, és mindenki szerette csinálni. Klassz sorozat lehetett volna." A szóban forgó futballesemény a 2001-es AFC Divisional rájátszása volt, A találkozót 2002. Január 19-én rendezték meg - pontosan a Rangers bemutatójának estéjén.
A másik szerencsétlen körülmény arra az évtizedes patthelyzetre vezethető vissza, ami Straczynski, és a TV közvetítés jogait birtokló Warner Bros. között bontakozott ki. Straczynski nemrég felfedte, hogy a Babylon 5 világa azért stagnált ennyi ideig, mert volt egy bizonyos felsővezető a Warnernél, aki ki nem állhatta a Babylon 5-öt, így aztán mindenfajta licenszmegállapodást, vagy élőszereplős kezdeményezést zátonyra futtatott.
Straczynski szerint a Rangers nézettségét ért érvágással együtt a Warner moratóriuma lényegében ellehetetlenítette, hogy a sorozatot tovább fejlesszék. Straczynski így írta le nekünk ezt a sajátos, róka fogta csuka helyzetet: "Minden erőfeszítésünk értelmetlen volt. Valójában 20 éven át ott ült valaki a Warnernél, aki gondoskodott róla, hogy állandóan ellenünk lejtsen a pálya. Emiatt pedig képtelenség volt új regényeket írni, vagy sorozatokat forgatni, vagy bármi más módon továbblépni. A képregényváltozat jogai pedig nem kellettek senkinek."

A Rangers öt éves tervéről Straczynski elmondta, hogy már ott volt a fejében a Rangers teljes leendő, öt évados sorozat vázlata. Ez az elképzelés szépen illeszkedett abba az általa megalkotott, minden részletre kiterjedő, legendás kánonba, amely a Babylon 5 mitológiáját oda-vissza száz, ezer vagy akár egymillió éves távlatokban taglalja. Azt is megerősítette, hogy jelentős lett volna az átjárás a Babylon 5 és a Rangers fő- és visszatérő karakterei között.
"Bőven lett volna hely benne [a régi színészeknek], mivel ebben az idősávban az ő karaktereik még mind életben voltak.", magyarázza Straczynski. "Ezért is jelenik meg G'Kar (Andreas Katsulas) a bevezetőfilmben. Időről-időre, szükség szerint más karakterek is felbukkantak volna. Nem öncélú, fölösleges módokon, hanem a történet szerves részeiként."

A főcím szövege:

We are rangers.
We walk in the dark places no others will enter.
We do not break away from combat.
We stand on the bridge and no one may pass.
We do not retreat whatever the reason.
We live for the One.
We die for the One.
Őrszemek vagyunk.
Sötét helyeken járunk, ahová senki más nem lép.
Nem menekülünk el csatából.
A hídon állunk, amin senki nem mehet át.
Nem vonulunk vissza semmilyen okból sem.
Az Egyért élünk.
Az Egyért halunk meg

Online mgtekintés / Letöltés