A Power Kapitány és a jövő katonái (Captain Power and the Soldiers of the Future) c. sorozat 1987-ben készült. J. Michael Straczynski (Babylon 5 sci-fi sorozat, Thor 2011, Underworld 2012, Elcserélt életek, stb.) íróként és producerként vett részt a készítésében John Copelanddel (associate producer) és Douglas Netterrel, aki a sorozat speciális effektusaiért felelt.

A sorozat 2147-ben játszódik. A Földön atomháború zajlott le a XXII. Században. Néhányan megpróbáltak kiutat keresni a háborúból. Két tudós, Lyman Taggart és Stuart Gordon Power (a hadsereg tudósai) létrehoztak egy intelligenciával rendelkező gépet, amely minden addig létező fegyvernél erősebb volt. A gép segítségével akarták megnyerni a háborút, hogy aztán végül békét teremtsenek a Földön, azonban Taggart magával ragadta a hatalom mámora, és a gépet saját céljaira használta fel. A gép öntudatára ébredt, és Taggart a hatása alá került, ez után következett a fémháborúk korszaka. "Az emberiség megvívta harcát a gépekkel, de a gépek győzedelmeskedtek…" A fémlények birodalmának központja Vulkánia lett. Stuart Power közben titokban, egy titkos bázison, kikísérletezett egy különleges páncélt, amely hatásos védelmet nyújtott a fémlények támadása ellen. Stuart Power a fiára hagyta a különleges páncélokat, és egy hajót, amely az azóta megsemmisült hadsereg kötelékébe tartozott korábban. Vulkániába ment, megpróbálta megállítani Taggart, de nem sikerült, mindketten meghaltak. Azonban a gép "újjáélesztette" Taggart, de már inkább gép volt, semmint ember, a neve ezek után Lord Dread lett. 15 évvel később játszódik a történet, Power fia, Jonathan Power vezeti a maroknyi csapatot, akik sorozatosan keresztülhúzzák Dread számításait. Öten vannak, bár vannak más ellenállási mozgalmak is, de ők okozzák a legtöbb kárt Lord Dread a gépek uralmáról szőtt álmainak:
- Jonathan Power kapitány
- Matthew Masterson őrnagy (Sólyom), a páncéljához tartozik egy repülőegység. A kapitány jobb keze, és a család régi barátja.
- Michael Ellis hadnagy (Tank), az ő páncélja a legerősebb. A Babylon 5 nevű kolónián genetikai kísérletek által "jött létre", erősebb egy átlag embernél.
- Robert Baker százados (Scout), páncélja segítségével bárki alakját magára tudja ölteni.
- Jennifer Chase tizedes (Pilóta), a fegyverrendszerek kezelője, és mindenes.

Erdetileg több szezonos lett volna, de végül csak egy szezont ért meg. A második szezonban új szereplők is lettek volna, mint pl.: Christine O'Connor (Ranger-Őrszem)…valahonnan ismerős az elnevezés.;) Ő vette volna át a tragikusan elhunyt SPOILER helyét. JMS interjújában, amely az első szezon forgatásának idején készült, egy bizonyos FirstOne-ról (Első) is beszél.


Néhány (a sok közül) hasonlóság/egyezés a Babylon 5 sci-fi sorozat és a Power kapitányban:
- Babylon 5, itt egy kolónia neve, ahol genetikai kísérletek folynak.
- A Babylon 5, Pókháló c. epizódjában az elpusztult San Diegot mutatják, azonban a lepusztult város képei a Power kapitány c. sorozatból vannak.
- Mentor azt mondja a Power kapitány egyik részében: "And so it begins".

Eredetiben az azóta megszűnt angol nyelvű Super Channel-en, magyarul az azóta szintén megszűnt magyar TV4-en, és a magyar ATV-n láthattuk ezt a sorozatot.

A J. Michael Straczynskivel készült interjú (a sorozat vége után készült) háttérinformációkkal, és a tervezett folytatással kapcsolatban, a Magyar Babylon 5 Klub magazinjának (Valen feljegyzései) 6. számában olvasható magyar nyelven, mely letölthető innen. A történetről és szereplőkről bővebben a Wikipedian. | Hivatalos honlap |


Megtekintés szinkronosan: Youtube

Megtekintés eredeti nyelven: Youtube

Baki videó:

Making of:

2. Évad tervek: