"Azt hiszem, azzal áltatom magam, hogy egy nap részese lehetek valamiféle változásnak,
hogy a nap végére minden, amin itt az utóbbi 5 évben keresztülmentünk, valami értelmet nyer."

Michael Alfredo Garibaldi 2221. február 23-án született. Élete eléggé viharos volt. A Babylon 5 jelentette az utolsó esélyt az újrakezdésre. Garibaldi egy bostoni rendőrnő unokája, apja is biztonsági tiszt volt. Mielőtt a Babylon 5-re helyezték, elbocsátották előző öt állásából meg nem határozott személyi okokból. Azért lett ő a Babylon 5 biztonsági főnöke, mert Jeffrey Sinclair parancsnok ragaszkodott ahhoz, hogy barátja még egy esélyt kaphasson. Garibaldi jobban ismeri az állomást, mint bárki más. Az állomáson betöltött posztja újra értelmet adott az életének. Sinclair maximálisan megbízott benne, mivel tudta, hogy szívós és kitartó ember, aki soha nem adná be a derekát semmilyen politikai nyomás hatására. A külső szemlélő számára állandóan jókedvűnek tűnik, de belül még mindig kételyek gyötrik. Szabadidejében szeret főzni és rajzfilmeket nézni. Az univerzumban a második legkedvesebb dolog a számára a klasszikusnak számító Dodó kacsa (Duffy Duck).

Gerard T. "Jerry" Doyle 1956. július 16-án született Brooklyn-ban (New York), és 2016. július 27-én hunyt el Las Vegas-i otthonában - természetes okú halálában közrejátszott krónikus alkoholfogyasztása.
Édesapja rendőr volt. Pilótának tanult, miközben megszerezte repüléstani egyetemi diplomáját (BSc), majd értékesítőként dolgozott egy légitársaságnál, később pedig brókerként a Wall Streeten. 1990-ben Hollywoodba költözött, hogy színész lehessen.
Volt felesége: Andrea Thompson (Talia Winters) 1995-1997; közös gyermekük: Alec Doyle.
2000 novemberében részt vett a kongresszusi választásokon republikánus jelöltként Kaliforniában; sajnos nem választották meg. Ez után országosan ismert politikai rádiós műsorvezetőként és szerkesztőként (TheJerryDoyleShow), illetve politikai kommentátorként dolgozott.
Vendégszereplései tévésorozatokban többek között: A simlis és a szende (Moonlighting) című sorozatban a Bruce Willis által alakított karakter helyettesítője lett volna egy epizódban. Szerepelt még a Sliders-ben (Sgt. Vernon Larson) és a Gazdagok és szépek-ben is.

Wikipedia lapja

Hivatalos emlék videó by John Hudgens:


J. Michael Straczynski megemlékezése

Bill Mumy (Lennier) megemlékezése

"Lesújtott jóbarátom, Jerry Doyle korai halálának híre. A B5-ös évek alatt jó haver volt, Nyugodjék Békében, Garibaldi!"
- Bruce Boxleitner (Sheridan)

"Mérhetetlen szomorúsággal mondunk búcsút Jerry Doylenak. Brilliáns ember volt, élvezet volt vele együtt dolgozni, és fantasztikusan vicces egyéniség volt. Nagyon fog hiányozni. Kérlek, emlékezzetek róla szeretettel... hiányozni fog a nevetése és a "fénye"."
- Claudia Christian (Ivanova)

"Nyugodj Békében, az egyetlen Jerry Doyle, hiányozni fogsz!"
- Mira Furlan (Delenn)

Magyar szinkronhangjai:
1. szezon: Mihályi Győző
2.-5. szezon: Rosta Sándor

G'Kat, Delenn, Lennier