"Életemet és véremet annak szenteltem, hogy népem életét jobbá tegyem."

G'Kar nagykövet a Narn Rezsim képviselője az állomáson. G'Kar annak szentelte életét, hogy népe életén javítson. Fiatalon tanúja volt, amint apját centauri gazdája meggyilkolta. Ekkor megesküdött, hogy ezután kizárólag népét fogja szolgálni. Ő volt a centaurik elleni függetlenségi háború egyik vezetője. Legfőbb vágya eltörölni a centaurikat a galaxis színéről, különös tekintettel Londo Mollarira.
Mindent megtesz azért, hogy népe érdekeit érvényesítse, még akkor is, ha eközben sokak ellenszenvét kivívja. A Babylon 5-ön elfoglalt posztjára büszkeséggel tekint, mely büszkeség azonban olykor már az arrogancia határait súrolja. Ugyanakkor rendelkezik azzal az erénnyel, hogy képes visszafogni indulatait és tiszta fejjel átgondolni tetteit. Mélyen hisz G'Quan tanaiban.

Andreas Katsulas 1946. május 18-án született St. Louis-ban, és 2006. február 13-án hunyt el tüdőrákban.

Hivatalos emlék videó by John Hudgens:

Hivatalos emlék videó - magyar szinkronos változat:

 

Wikipedia lapja
 

A sorozat alkotója (JMS) levelében (2006) elmondta, hogy körülbelül egy éve diagnosztizálták a kórt Katsulasnál, amely mostanra más szerveire is átterjedt. Azonnal abbahagyta a dohányzást (erős dohányos volt), és speciális diétára és vitamin programra fogták, amitől jobban érezte magát, de nem sok esélye volt a túlélésre.
Amikor erről beszélgettek, a színész viccesen megjegyezte: "Most, hogy meghalok, sosem éreztem jobban magam!"
Pár hónappal ezelőtt, Katsulas és a felesége együtt vacsorázott JMS-vel, valamint a sorozat korábbi másik producerével (Douglas Netter) és Peter Jurasik színésszel, aki Londo megformálója volt a sorozatban. Jó hangulatban telt a beszélgetés, és tudni akart minden olyan történetet, amit eddig sosem mondtak el neki, hisz - ahogyan megjegyezte: "Kinek is mondhatnám el?". Tehát megkapta, amit akart, mert a jelenlévők tudták, hogy ez már a búcsú, és nem lesz második alkalom...
"Andreas elment... és G'Kart is magával vitte, hiszen senki más sem játszhatja el többé azt a szerepet, és soha nem is fogja."
Ő a második főszereplő a Babylon 5-ből, akit elvesztettünk.


Biográfia

A sci-fi rajongók Tomalak romulán parancsnok megformálójaként is ismerhetik a Star Trek: The Next Generation sorozatból, illetve az Enterprise egyik epizódjában (Cogenitor) egy vissian kapitányt (Captain Drennik) alakított.
Az Indiana Egyetemen tanult színjátszást, majd több nagyvárosban is szerepelt színházi darabokban, és csak ez után szerepelt - 1986-os Los Angelesbe költözése után - olyan filmekben mint: A szökevény (Fugitive - szerep: Sykes), Michael Cimino's The Sicilian, Ridley Scott's Someone to Watch Over Me, és Blake Edward's Sunset.
 

Delenn, G'Kat