"Elég hosszú ideig harcoltunk. Talán ideje lenne, hogy végre elkezdjünk beszélgetni egymással."

Jeffrey David Sinclair parancsnok 2218. május 3-án született a Mars kolónián. Családjában több generációra visszamenően találhatunk pilótákat, ez a hagyomány egészen a II. Világháborúig vezethető vissza. Mindent, amit tud, az apjától tanult. 2237-ben jelentkezett a Földerő kötelékébe, ahol 2240-óta szolgál pilótaként, majd hamarosan rajparancsnokká léptették elő. Az Akadémián eltöltött évei alatt kezdődött hullámzó kapcsolata Catherine Sakai-val, ezzel egy időben szeretett bele Tennyson műveibe.
Sinclairt még ma is kísértik a földi-minbari háború alatt átélt borzalmak. Egyike azon keveseknek, akik túlélték a végső ütközetet, a Vonal Csatát. A Föld e történelmi ütközetében Sinclair neki akart rohanni gépével egy minbari csatahajónak, de közvetlenül az ütközés előtt különös mód elvesztette az eszméletét. 24 órával később arra tért magához, hogy a minbarik megadták magukat a győzelmük küszöbén.
A Babylon 5-ön eltöltött szolgálata alatt Sinclair mindig készen állt arra, hogy akár az életét is feláldozza az állomásért vagy az embereiért, és ahogy Garibaldi megjegyezte, egy kicsit túlságosan is gyakran vállalta a tűzharc kockázatát. Mindig tisztelettel közelít meg mindenféle vallást, ő maga is három évig a jezsuitáknál nevelkedett. 

Michael O'Hare 1952. május 6-án született Chicagóban, Illinois államban, és 2012. szeptember 28-án hunyt el szívrohamban (A család levele a Facebook-on). Felesége: Ruth O'Hare 1998-2012.

Michael O'Hare valójában mentális betegsége
miatt távozott a sorozatból. JMS előadása:

1995
Angliai B5 Klub találkozó vendége: Michael O'Hare

A Babylon 5 sorozatból valójában mentális betegsége miatt távozott az első szezon végén, de erről JMS csak a halála után nyilatkozott, ígérete szerint. Paranoiás hallucinációkkal küzdött, amik a sorozat felénél súlyosbodni kezdtek. JMS felajánlotta neki, hogy pár hónapra megszakítja a sorozatot, hogy kezeltethesse magát, de O'Hare nem egyezett bele, mert tudta, hogy ez veszélyeztethetné a sorozat fennmaradását, és ezáltal mások munkahelyét is. Végül megegyeztek, hogy JMS titokban tartja az egészet, hogy megóvja O'Hare karrierjét, és O'Hare marad az első szezon végéig, majd kiírják a sorozatból, hogy kezeltethesse magát. Sajnos a kezelés csak részben volt eredményes, és később JMS ígéretet tett, hogy a titkot haláláig őrzi, de O'Hare azt kérte, hogy inkább az ő haláláig, mert úgy érezte, a rajongók megérdemlik hogy megtudják az igazságot, és remélte, hogy ez elősegítheti a mentális betegségben szenvedők jobb megértését. JMS, ahogy megígérte, csak O'Hare halála után beszélt erről először.

A Harvard egyetemen tanult angol irodalmat, majd pedig színészetet a Juilliard School of Drama-ban.
Több jelentősebb fellépése volt a Broadway-n: "A Few Good Men (Nathan Roy Jessup )"; "Players (Geoff )" és "Man and Superman (Hector )". De más színházak színdarabjaiban is szerepelt: "Galileo", amelyet a Time Magazin megválasztott az év 10 legjobb produkciójának egyikévé.
Filmjei és tévés szereplései: "By a Thread"; "The Promise" és "Ambulance". Együtt szerepelt Richard Crenna-val a "A Case of Deadly Force"-ban, Angela Lansbury-vel a "The Rage of Angels"-bel és William Conrad-dal a "Keefer"-ben. Szerepelt még Sterling Silliphant "Fly Away Home" c. filmjében és vendégszerepelt több sorozatban is, mint például: "T. J. Hooker".
Ő volt az első fehér színész, akit a feketék New York-i színházi közössége AUDELCO díjra jelölt a legjobb színész kategóriában a Shades of Brown című darabban nyújtott alakításáért.

Wikipedia lapja

G'Kat, Delenn, Lennier