"Úgy érzem, mintha belezuhannék egy szakadékba, amelyből nem lehet kimászni."

Mint Londo nagykövet asszisztense, azért került a Babylon 5-re, mert családja minél távolabb akarta tudni magától, éppen ezért Londo sem igen becsüli őt. Vir roppant szerény és visszahúzódó, de Londoért sok mindenre képes. Szereti a kacatokat és a játékokat, főképp a számítógépes játékokat, de nem túl nagy ivó. Jóval józanabb gondolkodású, mint azt bárki hitte volna.

Stephen Furst 1954. május 8-án született a Virginia állambeli Norfolkban, és 2017. június 16-án hunyt el cukorbetegségének komplikációi miatt.
A harmadik és negyedik szezon között kórházba került a korábban diagnosztizált 2-es típusú cukorbetegsége miatt, és ez után diétával lefogyott. Furst az Amerkai Cukorbetegek Alapítványának szószólója volt. A Babylon 5 4. szezonjától rendezőként is dolgozott a következő epizódokban: Kiforgatott szavak (The Illusion of Truth), Örökség az utókornak (The deconstruction of Falling Stars), A Tragedy of Telepaths és a Crusade Each Night I Dream of Home c. epizódjában.
Felesége: Lorraine Furst, fiai: Nathan Furst, Griff Furst.
Wikipedia lapja

A National Lampoon's Animal House (Flounder szerepét játszotta) című filmmel vált ismertté. 5 évig szerepelt a St. Elsewhere c sorozatban, mint Dr. Elliott Axelrod. Főszerepei tévében: "Misery Loves Company"; "Have Faith" és "Delta House". Filmjei: "Spies"; "Offsides" és "If It's Tuesday, It Must Be Belgium", mini-sorozatok: "The Bastard" és "The Day After". Mozi: "Little Big Foot". A Babylon 5-tel egyidőben másik két sorozatban is szerepet vállalt. (The Howie Mandel Sunny Skies, Misery Loves Company).
Furst rendezőként is dolgozik, például: "The Magic Kid" és "Hand Full of Wind", és 1999-ben elnyerte a Directors Gold Award-ot (Rendezők Arany Díja) a Santa Clarita nemzetközi filmfesztiválon a Baby Huey's Great Easter Adventure című film rendezéséért.

G'Kat & Delenn